Hietalahdenranta 14, 00180 Hki
tel. + 358 9 607 299
ravintola(at)merimakasiini.fi.
Avoinna:
Ma-Pe 11-23, la 13-23 ja su 13-22



 
 

L = laktoositon
VL = vähälaktoosinen
G = gluteeniton
(G) = pyydettäessä gluteeniton

Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä niiden sisältämistä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa pyydettäessä henkilökunnalta. (Elintarviketietoasetus EU N:o 1169/2011)

RUOKALISTA

Tarjoamme asiakkaillemme puhtaista ja tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Ruoan lisäaineettomuus on meille kunnia-asia, emme suosi keinotekoisia väriaineita emmekä aromivahventeita. Suosimme ekologisesti kestävästi pyydystettyjä kaloja ja äyriäisiä sesongin mukaan.


ALKURUUAT

ALKURUOKIA
FÖRRÄTTER



KALASTAJAN APAJA vol.6
FISKESTÄLLET vol.6

Hiilimarinoitua siikaa, savustettua piimämoussea,
punajuuripyreetä, persilja-herakastiketta, omenaa ja mallasleipäkrutonkeja
Kolmarinerad sik, rökt filmjölksmousse, rödbetspyré, persilje-vasslesås, äpple samt maltbrödskrutonger
L, (G) 13,-

RAPUBENEDICT
RÄKBENEDICT

Joki- ja katkaravunpyrstöjä, muikunmätiä, uppomuna, hollandaise-kastiketta,
marinoitua fenkolia, fermentoituja kirsikkatomaatteja ja tillibriossia
Flodkräftsstjärtar och räkor, siklöjsrom, pocherat ägg, hollandaisesås, marinerad fänkål, fermenterade körsbärstomater samt dillbrioche
L (G) 13,-

SEESAM AUKENE
SESAM ÖPPNA DEJ
Furikake-maustettuja pariloituja kampasimpukoita, mustekalaa,
kurpitsapyreetä, muste-misovinaigretteä ja kurpitsansiemeniä
Furikakekryddade grillade pilgrimsmusslor, bläckfisk, pyré på pumpa, bläck-misovinaigrette samt pumpafrön
L, G 14,-

HARVEST-SALAATTI
HARVEST-SALLAD

Paahdettua vuohenjuustoa, mustikoita, nektariinia, pekaanipähkinöitä,
pinaattia, salaatteja, hunajatomaatteja ja kuusenkerkkä-timjamivinaigretteä
Rostad getost, blåbär, nektarin, pekannötter, spenat, olika sorters sallat, honungstomater samt granskotts-timjanvinaigrette
L, G 12,-/ 17,-

ETANAT
SNIGLAR

Persilja-valkosipulivoilla gratinoituja parmesanetanoita sekä
ciapatta- leipää
Parmesansniglar gratinerade i persilje-vitlökssmör, serveras med ciabattabröd
L, (G) 13,-

SINISIMPUKKAPANNU BLUE CHEESE
BLÅMUSSELPANNA BLUE CHEESE

Persilja-valkosipulivoilla ja sinihomejuustolla gratinoituja
savustettuja sinisimpukoita sekä ciapatta-leipää
Rökta blåmusslor gratinerade med ädelost samt persilje-vitlökssmör, serveras med ciabattabröd
L, (G) 14,-

 

PÄÄRUUAT

PÄÄRUOKIA
HUVUDRÄTTER



KASVISSYÖJÄ
VEGETARIANEN

Keittiön valmistama lämmin kasvisruoka kauden parhaista raaka-aineista
Varm vegetarisk rätt tillredd av säsongens bästa råvaror
20,-

SOKKA
KOCKA

Paahdettua kirjolohta, porkkanaliemessä haudutettua
latva-artisokkaa, oliivicrumblea ja helmisipuleita
Rostad regnbågsforell, kronärtskocka bräserad i morotssky, olivcrumble samt pärllök
L, G 25,-

PUUSTA PUDONNUT
FRÅN TRÄDET FALLEN

Piparjuurivoissa paistettua kuhaa, basilikaperunaa,
palsternakka-omenapyreetä, omenasiiderivaahtoa ja ruusukaalia
Gös stekt i pepparrotssmör, basilikapotatis, palsternacks-äppelpyré, äppelciderskum samt brysselkål
L, G 27,-

INKIVÄÄRI & OLUT
INGEFÄRA & ÖL

Inkivääriglaseerattua turskanseläkettä, kantarelleja,
pikkusimpukoita, lager-kastiketta ja valkopapu-pinaattihöystöä
Ingefärsglaserad torskrygg, kantareller, små musslor, lagersås samt stekta vita bönor och spenat
L 27,-

KVAK KVAK
KVACK KVACK

Paahdettua sorsanrintaa, härkäpapufalafel,
kurpitsaa, granaattiomenaa ja Jus de Ganard
Rostat andbröst, bondbönsfalafel, pumpa, granatäpple samt Jus de Ganard
L, G 27,-

 

KLASSIKOT

KLASSIKOT
KLASSIKER




ÄYRIÄISKASARI CIOPPINO
SKALDJURSGRYTA CIOPPINO

Simpukoita, katkarapuja ja jättirapua mausteisessa äyriäisliemessä,
musteaiolia ja ciapatta-leipää
Hela muslor, räkor samt jätteräkor i kryddig skaldjurssky, serveras med bläckaioli samt ciabattabröd
L, (G) 16,-

SINISIMPUKKAKATTILA
BLÅMUSSELKASTRULL

Höyrytettyjä tuoreita sinisimpukoita kermaisessa valkoviiniliemessä
talon 30 vuotta käytössä olleella reseptillä, lisäksi ciapatta-leipää
Färska ångade blåmusslor i gräddig vitvinssås, enligt receptet vi använt oss av i 30 år. Serveras med ciabattabröd
L, (G) 500g 16,- / 1kg 22,-

BOUILLABAISSE
Ranskalainen kala-äyriäiskeitto Merimakasiinin
tapaan sekä ciapatta-leipää
Fransk fisk- och skaldjurssoppa tillredd på Merimakasiinis vis, serveras med ciabattabröd
L, (G) 0,5L 14,- / 1L 19,-

PERINTEINEN KERMAINEN LOHIKEITTO
TRADITIONELL GRÄDDIG LAXSOPPA

Keittiömestarin saaristolaislimppua ja paahdettua voita
Serveras med köksmästarens skärgårdslimpa samt rostat smör
L, (G) 0,5L 13,- / 1L 18,-



GRILLIRAVUT
GRILLADE RÄKOR
Puoli kiloa valkosipulivoissa paistettuja kokonaisia katkarapuja
ja chili-konjakkimajoneesia
Ett halvt kg hela räkor stekta i vitlökssmör, serveras med chili-konjaksmajonnäs
L, G 20,-

PIPPURIPIHVI
PEPPARSTEK

160g härän sisäfileepihvi,
kermaisia valkosipuliperunoita ja tummaa pippurikastiketta
160g stek av ox inre filé, serveras med gräddig vitlökspotatis samt mörk pepparsås
L, G 28,-


 

ÄYRIÄISERIKOISUUDET

ÄYRIÄISERIKOISUUDET
SKALDJURSSPECIALITETER



OSTERIT
OSTRON
Juuri avattujen ostereiden mukana omena-mignonettea
sekä koivugranitea
Med de nyss öppnade ostronen serveras äppel-mignonette samt björkgranité


- Fin de Claire
L, G 3kpl/st 12,- 6kpl/st 20,-
- Belon
L, G 3kpl/st 15,- 6kpl/st 28,-


KEITETTYJÄ KOTIMAISIA RAPUJA
KOKTA INHEMSKA KRÄFTOR
Rapujen kanssa paahtoleipää, suolasitruunamajoneesia,
hienonnettua tilliä ja voita
Med kräftorna serveras toast, saltcitronmajonnäs, finhackad dill samt smör


- Täplärapu/Signalkräfta III
L,(G) 5kpl/st 19,- 10kpl/st 35,-
- Jokirapu/Flodkräfta III
L,(G) 5kpl/st 35,- 10kpl/st 60,-


KUNINGASRAPU PLATE
KUNGSKRABBSFAT
Keitettyä kuningasravunkoipea, pieni kaudensalaatti
ja piparjuuri-voisulaa
Kokt lår av kungskrabba, en liten säsongens sallad samt smält pepparrotssmör
L, G 250g 29,- 500g 55,- 1kg 100,-



FRUITS DE MER "ROYAL" - MERENHERKKUVATI
FRUITS DE MER "ROYAL" -FAT AV HAVETS LÄCKERHETER

(Varaa aikaa näpertelyyn! Tästä riittää puuhaa kahdelle tai jopa kolmelle!
Reservera tid för denna! Räcker till två eller tom. tre personer!)

Kuningasravunkoipea, merirapuja, jättikatkarapuja
kotimaisia täplärapuja, juuri avattuja ostereita,
currymarinoituja sini- ja sydänsimpukoita
kokonaisia katkarapuja naturel ja savustettuna,
hiilimarinoitua siikaa, rapuskagenia,
musteaiolia, omena-mignonette, suolasitruunamajoneesia,
talon saaristolaisleipää ja mustekalasalaattia

Lår av kungskrabba, havskräfta, jätteräkor, inhemska signalkräftor, nyss öppnade ostron, currymarinerade blå-och hjärtmusslor, hela naturella samt rökta räkor, kolmarinerad sik, räkskagen, bläckaioli, äppel-mignonette, saltcitronmajonnäs, husets skärgårdslimpa samt bläckfisksallad
L, (G) 100,-


 

JÄLKIRUOAT

JÄLKIRUOKIA
EFTERRÄTTER



 

KIPPIS
SKÅL
Stout creme brulee, vaahdotettua maitosuklaamoussea,
marinoituja luumuja ja kanelistreusel
Stout crème brûlée, uppvispad mjölkchokladsmousse, marinerade plommon samt kanelstreusel
L 10,-

HERUTTAJA
LOCKELSEN

Kookos-punaherukkafinancier,
mustaherukka-maitovaahtoa ja kardemumma-hunajakennoa
Kokos-rödvinbärsfinancier, svartvinbärs-mjölkskum samt kardemumma-honungsvaxkaka
L, G 10,-

SOUR CRÊPES
Paistettuja piimä-ohukaisia, grillattua aprikoosia,
vaahterasiirappia, tyrnikreemiä ja paahdettua pistaasia
Stekta filmjölksplättar, grillad aprikos, lönnsirap, kräm av havtornsbär samt rostad pistage
L 10,-

JUUSTOLAUTA 
OSTBRÄDE
Kotimaisia pientilajuustoja sekä siemennäkkäriä
ja maistuvia lisukkeita
Med ostar från inhemska smågårdar, serveras med fröknäcke samt smakliga tilltugg
VL, G 13,-

JÄÄTELÖÄ JA SORBEETA 
GLASS OCH SORBET
Kysy tarjoilijaltasi päivän maut!
Fråga din servitör om dagens smaker!
3,- / pallo/boll
Hintaan sisältyy: kinuski-, suklaa-, marjakastiketta tai koivusiirappia
I priset ingår: kola-, choklad-, bärsås eller björksirap


 

MENUT

MERIMAKASIINI-MENU/ MERIMAKASIINI MENY

 

RAPUBENEDICT
RÄKBENEDICT

Joki- ja katkaravunpyrstöjä, muikunmätiä, uppomuna, hollandaise-kastiketta,
marinoitua fenkolia, fermentoituja kirsikkatomaatteja ja tillibriossia
Flodkräftsstjärtar och räkor, siklöjsrom, pocherat ägg, hollandaisesås, marinerad fänkål, fermenterade körsbärstomater samt dillbrioche
***
PUUSTA PUDONNUT
FRÅN TRÄDET FALLEN

Piparjuurivoissa paistettua kuhaa, basilikaperunaa,
palsternakka-omenapyree, omenasiiderivaahtoa ja ruusukaalia
Gös stekt i pepparrotssmör, basilikapotatis, palsternacks-äppelpyré, äppelciderskum samt brysselkål
***
HERUTTAJA
LOCKELSEN

Kookos-punaherukkafinancier,
mustaherukka-maitovaahtoa ja kardemumma-hunajakennoa
Kokos-rödvinbärsfinancier, svartvinbärs-mjölkskum samt kardemumma-honungsvaxkaka
49,-

KEITTIÖMESTARIN MENU/ KÖKSMÄSTARENS MENY

KALASTAJAN APAJA vol.6
FISKESTÄLLET vol.6

Hiilimarinoitua siikaa, savustettua piimämoussea,
punajuuripyreetä, persilja-herakastiketta, omenaa ja mallasleipäkrutonkeja
Kolmarinerad sik, rökt filmjölksmousse, rödbetspyré, persilje-vasslesås, äpple samt maltbrödskrutonger
***
INKIVÄÄRI & OLUT
INGEFÄRA & ÖL

Inkivääriglaseerattua turskanseläkettä, kantarelleja,
pikkusimpukoita, lager-kastiketta ja valkopapu-pinaattihöystöä
Ingefärsglaserad torskrygg, kantareller, små musslor, lagersås samt stekta vita bönor och spenat
***
PALA JUUSTOA
EN BIT OST

***
KIPPIS
SKÅL
Stout creme brulee, vaahdotettua maitosuklaamoussea,
marinoituja luumuja ja kanelistreuzel
Stout crème brûlée, uppvispad mjölkchokladsmousse, marinerade plommon samt kanelstreusel
53,-



Siirry sivun alkuun
Tulostusversio