Hietalahdenranta 14, 00180 Hki
tel. + 358 9 607 299
ravintola(at)merimakasiini.fi.
Avoinna:
ma-ti11-23, ke-to 11-23, pe 11-24, la 13-24 ja su 13-23



 
 

L = laktoositon
VL = vähälaktoosinen
G = gluteeniton
(G) = pyydettäessä gluteeniton

Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä niiden sisältämistä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa pyydettäessä henkilökunnalta. (Elintarviketietoasetus EU N:o 1169/2011)

RUOKALISTA

Tarjoamme asiakkaillemme puhtaista ja tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Ruoan lisäaineettomuus on meille kunnia-asia, emme suosi keinotekoisia väriaineita emmekä aromivahventeita. Suosimme ekologisesti kestävästi pyydystettyjä kaloja ja äyriäisiä sesongin mukaan.


RAPUMENU

Huomioithan että rapumenu on saatavilla vain ennakkovarauksella (alkaen ma 24.7). Ravut laskutetaan päivän hinnan ja kaksi arkipäivää ennen tilaisuutta vahvistetun määrän mukaan.

Alkuun kotimaisia joki- tai täplärapuja päivän hintaan.
Lisäksi paahdettua briossileipää, sahramiaiolia ja hienonnettua tilliä.
Suosittelemme ottamaan alkuruuaksi 5-8kpl rapuja
***
Grillattua kotimaista kirjolohta, krossattua rapu-perunaa,
keitettyä parsaa ja Hollandaise-kastiketta
***
Terva Brulee, vadelmaa, inkivääricrumble ja appelsiinihilloa

Menun hinta 30€ + ravut alkuruuaksi päivän hintaan

 

ALKURUUAT

YÖTÖN YÖ L, (G) 13
Koivusuolattua siikaa, juhannussillikreemiä, varhaisperunaa, kukkia ja yrttejä

JEKKU L, (G) 13
Jägermaisterilla maustettu karitsatartar, rapea sipulirengas, pikkelöityjä mustaherukoita, basilikaa ja oliivicrumble

SKAGEN L 13
Katka- ja jokiravunpyrstöjä, skagendressing, grillattua briossia, mätiä ja kesäkasvissalaattia

TICO TICO L, G 15
Pariloitua kampasimpukkaa ja jättirapua, kirsikkatomaatti-minttusalsaa ja mausteista kookoskastiketta

 

SALAATIT

CHEVRE-SALAATTI L, G 12/ 16
Lämmintä vuohenjuustoa, mansikoita, parsaa, hunajatomaatteja, pinaattia, salaatteja ja paahdettu mantelivinaigrette

LE GRILL-SALAATTI L, G 13/17
Katkarapuja, simpukoita ja jättirapua käristettynä valkosipuli-chiliöljyssä, salaatteja, hunajatomaattia, avokadoa, fenkolia ja chili-konjakkimajoneesia

SAVUSTAJAN SALAATTI L, G 13/17
Lämminsavustettua kirjolohta, savumuikkuja, parsaa, avokadoa, varhaisperunoita, salaatteja, mummonkurkkua ja merilevä-Remoulade

 

ÄYRIÄISHERKUT

KUNKKU L, G 250g 29/ 500g 55/ 1kg 100
Keitettyä kuningasravunkoipea, kesäkasvissalaattia ja soijavoita

CRUSTACEAN ROYAL PLATTER L, (G) 89
(Varaa aikaa näpertelyyn! Tästä riittää puuhaa kahdelle tai jopa kolmelle!)
Kuningasravun koipea, kokonaisia merirapuja, mini-jättirapuja, taskuravun saksia,
naturel & savustettuja jäämeren katkarapuja ja tiikerirapuja, katkarapuskagen, jokirapu-kasvissalaattia,
merilevä-Remoulade, chili-konjakkimajoneesia ja sahramirouille sekä saaristolaislimppua


 

KLASSIKOT


ETANAT L, (G) 13
Persilja-valkosipulivoilla gratinoituja parmesanetanoita sekä ciapatta- leipää

SINISIMPUKKAPANNU BLUE CHEESE L, (G) 14
Persilja-valkosipulivoilla ja sinihomejuustolla gratinoituja
savustettuja sinisimpukoita sekä ciapatta-leipää

ÄYRIÄISKASARI CIOPPINO L, (G) 16
Simpukoita, katkarapuja ja jättirapua mausteisessa äyriäisliemessä,
musteaiolia ja Ciapatta-leipää
 
BOUILLABAISSE L, (G) 0,5L 14, 1L 19
Ranskalainen kala-äyriäiskeitto ravintola Merimakasiinin tapaan sekä ciapatta-leipää

PERINTEINEN KERMAINEN LOHIKEITTO L, (G) 0,5L 13, 1L 18
Keittiömestarin saaristolaislimppua ja paahdettua voita

GRILLIRAVUT L, G 20
puolikiloa valkosipulivoissa paistettuja kokonaisia katkarapuja
ja chilimajoneesia

PIPPURIPIHVI L, G 28
160g härän sisäfileepihvi, kermaisia valkosipuliperunoita ja tummaa pippurikastiketta


 

PÄÄRUUAT

GUMBO L, G 25
Grillattua kotimaista kirjolohta, krossattua rapuperunaa, kevätsipulikreemiä,
Gumbo-kastiketta ja linssihöystöä

BBQ & GRILL VL, G 26
BBQ-marinoitua ylikypsää possua, grillattua Bratwurstia, varhaisperunapyttipannua ja chipotle-bearnaise

PAPA CLAM L 25
Pariloitua siikaa, sydänsimpukka-fenkoliragout ja Pappardelle-pastaa sekä sahramirouille

TOKI MEILTÄ KASVISRUOKAAKIN SAA -annos L, G 20
Pistaasivoissa paistettua korvasientä ja parsaa sekä kesäkasvisrisottoa

BLACK AND WHITE L, G 27
Paahdettua kuhaa, kukkakaali-vaniljapyree, nokiperunaa, grillattua naurista ja piparjuuri-voikastiketta

 

JÄLKIRUUAT

KUIN TERVATTU L, (G) 10
Terva Crême Brulée, vadelmaa, inkivääricrumble ja appelsiinia

NAPOLEON L 10
Pistaasi-tuhatlehtinen täytettynä raparperilla ja valkosuklaalla

KESÄPULLA L 10
Paistettu kardemummapulla toast, vuohenjuusto-vaniljakreemiä,
mehustettuja mansikoita ja koivusiirappia

JUUSTOLAUTA VL, G 13
Valikoima kotimaisista pientilajuustoista
kolmea sorttia talon siemennäkkärin ja hillokkeen kera

JÄÄTELÖÄ JA SORBEETA 3/pallo/ boll
Kysy tarjoilijaltasi päivän maut
Hintaan sisältyy: kinuski-, suklaa- tai mansikkakastike


Siirry sivun alkuun
Tulostusversio